Activitati

In decursul anilor, Institutul „Ovidiu Sincai” a realizat o multitudine de activitati, evenimente si actiuni.

Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai” desfasoara activitati de cercetare pe teme politice si socio-economice privind societatea romaneasca. O alta arie de interes este studiul fenomenelor globale care afecteaza lumea contemporana si pentru care scopul este gasirea unor solutii in cadrul unei abordari social-democrate. Acestea s-au concretizat intr-o serie de publicatii periodice si carti editate in cadrul Institutului, după cum urmează:
– 11 carti de autor sau volume colective
– 32 rapoarte de analiza politica
– 42 buletine de analiza politica internă si internationala
– 289 newslettere săptămânale sau lunare de informare politică
– 17 articole pe tematici de actualitate romaneasca, europeana sau internationala (in romana si engleza)
– 25 numere ale publicatiei Sinteze
– 9 numere ale Revistei Scolii Europene „Ovidiu Sincai” (in engleza)
– 2 numere ale publicatiei Agora social-democrata
– 1 numar bilingv (romană-engleza) al publicatiei Romania sociala.

Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai“ acorda o importanta deosebita dialogului cu reprezentantii societatii civile. Acesta este motivul pentru care Institutul organizeaza periodic reuniuni, conferinte, seminarii si dezbateri axate pe teme de interes major, cu impact national si international. La conferintele si dezbaterile institutului sunt invitati reprezentanti ai mass-media, formatori de opinie, precum si personalităti ale vieţii politice, culturale si economice din Romania. De la infiintare, Institutul a organizat:
– 92 conferinte, seminarii si dezbateri (24 internationale)
– 52 vizite si conferinte ale unor personalitati straine in Romania
– 13 dezbateri ale grupului Romania in politica internationala
– 9 ediții ale Scolii Academice de Studii Post-universitare „Ovidiu Sincai”
– 44 sesiuni de training, schimburi de experienta (interne si internationale) si alte evenimente.

Pentru eficientizarea relatiilor cu fundatii si institutii straine, Institutul a încheiat protocoale de colaborare cu organizatii internationale de profil. In iunie 2006, Institutul a devenit membru fondator al Retelei Europene a Fundatiilor Politice (ENoP). Incepand cu 1 ianuarie 2007, Institutul este membru al Forumului European pentru Democratie si Solidaritate (EFDS). In 2008, Institutul a devenit membru fondator al Fundatiei pentru Studii Europene Progresiste (FEPS) si a semnat un protocol de cooperare cu Centrul pentru Studiul Lumii Contemporane din China (CCCWS).

In decursul timpului au fost acordate 4 premii „Ovidiu Sincai” pentru merite deosebite in promovarea valorilor social-democrate urmatoarelor personalitati: dna. Madeleine Albright (2002), dl. Antonio Guterres (2003), dl. Luis Ayala (2004) si dl. Alfred Pfaller (2007).